christmas - over


Min syster & jag & min bror igår, på hennes 36 årsdag.

( tradition för mig & mamma har blivit att vi ALLTID köper räkmaka när vi åker härs och tvärs till Gotland, dem är helt underbara & det har gått så långt att det blivit tvång, äter man inte en - då kommer inte resan gå bra... )


jaha nu ligger jag i MIN egna säng igen, resan hem gick toppen. syster ringde när vi kom hem och berättade om minkfarmen som ligger precis vid dem stod i lågor. helt galet den började brinna precis när vi lämnade gårn, nu går det på nyheterna att alla gotlänningar måste hålla sig inne för en amoniak-tank kan sprängas...

denna jul fick jag precis som jag ville, många av mina nära och kära var samlade. pappi följde inte med eftersom att han åkte på influensan precis innan vi åkte. och dagen efter julafton låg alla som var där på influensan. så det blev väl ganska misslyckat, men men bättre lycka nästa gång.

nej nu ska jag sova, imorgon är det en fullspäckad dag framför mig.
pussiluss mina godingar, hoppas att ni fick en underbar jul för det är ni verkligen värda.

keep us warm



i år firade vi jul hos min syster på Gotland, här är det vackra huset.
ett typiskt gotlands hus, älskar blandningen mellan det röda, vita & det gråa.

GOTLAND BEAUTY QUEEN



här är mina favorit bilder som jag tog under min Gotlands visit denna gång,
hoppas ni gillar dem

the owner of my heart

för exakt 3 månader satt jag med mina föräldrar en kväll och vi snackade om kärlek. min syn på allt om min framtid då var att jag skulle leva ensam, inte skulle jag träffa på långa vägar. hur skulle det lyckas, vem skulle va så bra.
en månad efter går jag med två vänner till gymmet för att få en genomgång av en vän och efter ett tag dyker han upp, jag har aldrig sett honom förut men det visar sig att han är nära vän med min vän.
så gick det till, nu har det varit han och jag i en månad och allt är perfekt.
trots denna mörka tid har han fått allt att lysa. för mig finns bara han och jag.
man har svårt att koncentrera sig på nuet när man inte är med honom.
jag är så himla lycklig och det bästa är att jag vet att han känner detsamma.
han är jordens finaste människa och för mig är det svårt att förstå att det ens är sant.
för alla som inte har hittat kärlek och går och längtar, de kommer när du minst anar det...




min & johans låt

some news

här sitter jag mitt ute i ingenstans på en stor bondgård på ett stormigt Gotland...
igår kom tomten, julbordet smakade så bra som det bara går när man äter det en gång per år och det viktigaste - alla var lyckliga.

imorse vaknade alla upp, sjuka. man kan ju fråga sig vad som hände, hade in influensan och råkade pussa runt på alla?... stormen har legat på hela dagen och nätterna och vi har bara myst här inne.

imorgon ska vi ge oss in till Visby och fortsätta myset där. tänkte ge er en massa vackra bilder från min jul, men det verkar som kamera sladden ligger kvar i lådan där hemma...

mest av allt saknar jag johan, man går runt och känner sig tom trots all kärlek man får från sin kära släkt. det är läskigt hur mycket just EN person kan betyda för en...

nej nu tänkte jag sova, tänkte även ge mig på att rida när jag ändå är här.
njut underbara vänner, för sen är det ett helt år tills det är dags igen...


living my life


idag är den den 22 december och jag sitter vid pappas dator för att skriva ut komp till en låt. morgonen har varit hemsk jag gjorde mig beredd på att få mitt livs värsta information men som tur var va det inget, på ett sätt är jag glad att det hände för man lär sig att njuta lite extra av livet och verkligen ta vara på det när man nyss har sett hur lätt det skulle kunna försvinna. hittade iallefall lite bilder på vårat förra hus, kanske kan va kul att se vad vet jag... imorgon går båten 11, så bilen går hemifrån 7. men nu ska jag mysa med pojkvännen, ska vara ifrån honom en hel vecka.

God Jul!

I got no control and I know


You're the owner of my heart
Always close though we're apart, you know
You're my heart, my soul, my reason

på topp



livet är så fint just nu. det är julstämning överallt, 4 dagar kvar till julafton bara två redovisaningar kvar i skolan sen är det dags för en fantastisk julavslutning. för att sen fara direkt till gotland och fira julen där.

igår gick jag med pojkvännen och pontus till gymmet och sedan till stan för att luncha och shoppa. senare kom my över vi tränade på en låt som nu visade sig vara helt i onödan. efter det invigde jag och johan vårat nya badrum!

idag vaknade jag upp bredvid älskling, skolan började 10. sen har jag hunnit luncha med min efterlängtade kusin hannah. pontus och jag kilade till gymmet där det blev ett hårt pass. sprang först 5,5 km på 25 minuter. Är så himla glad att konditionen sitter kvar där någonstans. nu har jag myst med mamma och pappa framför brasan. tänkte plugga till proven imorgon sen mysa framför teven med familjen.

imorgon måste jag hinna shoppa alla julklappar och hitta en klänning till avslutningen! lite stressad sådär, men är det jul så är det. nu ska jag ta tag i matten.

puss

lovely


kan fortfarande inte fatta att jag sjung solo på bröllopet i måndags där både marie göranzon och jan malmsjö satt.

♥ Dag 13 – Den här veckan.

den här veckan har jag:
haft tre olika uppvisningar med olika lucia körer.
pluggat väldigt mycket.
myst med emma och jossan.
shoppat julkpappar med My.
tränat med linnea
Varit med pojkvännen.
drivit cafét hela veckan med Markus och Malin.
Bakat till Cafét.
haft fredagsmys med 11 vänner från min klass.
haft en lugn lördag.

♥ Dag 11 – Mina syskon.


Min stora syster heter Elenore och är 36 år.
Hon bor på sin stora gård på Gotland. Hon har två barn som är 9 och 11 år, de heter Tyra och Freja och så bor hon med sin kille shelly. De har en hel drös med djur, de driver sitt klädföretag och har lite olika jobb vid sidan av det också.
Min syster var alltså 20 år när jag kom till jorden. Hon är en av världens häftigaste människor. En mer självsäker tjej går inte att finna. Hon står upp för vad hon tycker och hon bryr sig inte om små saker. Hon tänker väldigt bra om hur man borde leva livet. I mer än 16 år har hon varit vegitarian det är nu på senaste tid som hon börjat äta lite räkor vilket jag tycker är lite kul. Min kära syster och jag har aldrig bråkat.
Min pappa bjöd oss på en resa till Portugal för nått år sedan, vi hade så himla roligt och jag ser fram emot framtiden då vi kommer kunna resa så himla mycket tillsammans. Ibland kan det kännas jobbigt att hon är så mycket äldre än mig för jag hade gärna velat ha henne här hemma och att vi skulle lära oss av livet tillsammans. Men nu blir hon som en förebild för mig och jag lär mig så mycket av henne.
Min syster älskar att rida på sin häst, laga sin goda mat och umgås med sin kära familj och sina andra djur. Elenor är en otroligt duktig konstnär.


Min storebror heter Elias och är 33 år. Han bor i sin lägenhet i stan med sin tjej. Han är också egenföretagare och driver sitt företag Gastrogate. Han är väldigt framgångsrik och samtidigt en riktig livsnjutare. Hans fritidsintressen är att hoppa fallskärm, cykla mountinbike och äta god mat. Vi är väldigt olika han och jag, men mamma tycker ändå att han och jag har mest genemsamt.
Han är så himla glad min bror, han har så mycket energi och insperar mig väldigt mycket. Jag kommer ihåg när jag och anton hade fyllt år (vi var typ 11 och 13) då fick vi hem en lapp där det stod:
Välkomna hem till mig i helgen. Vi ska spela massa spel och åka till hummelsta och köpa upp allt godis. Sen tänkte jag att vi kunde njuta av god kebab och se lite film. ps. det är inte tillåtet att somna innan tolv.
Den helgen glömmer jag aldrig.
Jag kan önska att vi gjorde mer saker tillsammans. Men ibland kommer han och sari hem hit och vi äter god mat och umgås. Jag tror att våran relation kommer bli starkare när jag blir äldre.

Och min ynsta storebror heter Anton och de är den enda som jag har samma pappa som. Han är 18 år och går sista året på gymnasiet. Han är en grym musiker och har sitt metal band. När han nu går ut i sommar ska han resa runt i jorden. När han blir stor vill han jobba som polis eller lyckas inom musiken. Men brorsa är världens underhållare och en himla smart person. Han har alltid vart så mogen. Tack vare att vi har haft en likadan barndom så förstår vi varandra väldigt bra. Men han är den enda av mina syskon som jag har bråkat med eftersom vi nästan är lika gamla. Men det är jag bara glad för, för det hör ju till. Han fyller år dagen innan mig. Anton är en väldigt bra människa och jag ser upp till honom.

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig igår.


tog en bild som jag blev taggad i på facebook.
blus från bikbik och linne från hm.

allt kan bli inget



jag sov till ett idag, så för mig är det fortfarande morgon. ibland är det så konstigt. man har allt men det känns som man ej har nått. tog en pause från livet idag, det va rätt gjort för nu känns allt bra igen.

igår var det världens lyckaste fredag hos amanda, vi va 11 tjejer som verkligen busade runt som att vi var 11 år igen. åt god mat, och lekte lekar hela kvällen. skönt att ha hittat vänner som påminner så mycket om en själv. så otroligt bra är dem.

nu spelar jag robyns nya låt och sista året av high school musical spelas på tv:n, japp min lugna lördag är här. tänkte plugga och senare spela badminton. puss

SAY WHAT YOU NEED TO SAY



sitter och myser hemma hos jossan.
emma är också här.
vi har göttat i oss massa pizza och chips.
just nu sitter vi och myser med datorerna,
vi kallar de - dagens ungdomar.
vi ska kika på DH snart och sen får vi se,
är ledig imorgon!

AMAZING


ikväll har jag och mamma, pappa och bror min suttit bänkade framför galan! årets hjältar, åh vad fina människor som var nominerade... till och med katten min hade tårar i ögonen ;)
sånna starka människor som klarar av att leva och vara starka trots att de förlorat halva sin kropp eller förlorat alla sina barn och också människor som vågar riskera sitt liv för någon de aldrig ens träffat förut, de är värda allt guld som går att hitta!
blev inspirerad, klarar tjejen utan fötter och armar av att ta körkort, skaffa jobb, flytta hemifrån. då grejar jag lätt av mitt enkla liv! ska aldrig mer klaga...
nu ska jag ringa min underbara pojkvän, och sen slänga mig i sängen!
godnatt fina människor

det fina med december


vad hände

idag åt vi frukost vid tre T R E! sen har jag varit på lucia träning och det var galet kul, gänget har blivit tajta nu.
just nu rullar mitt liv på i 190 så tyvärr har jag inte tid för min kära dagbok.
imorgon ser mitt schema ut såhär:
8.45 sjunga med lucia tåget i Hallsta
10.20 sjunga i skolans lucia tåg
plugga
luncha
plugga
14.00 sjunga med lucia tåget på ett bröllop i Strömsholm
(en gäst på bröllopet är otroligt känd inom den musikaliska världen
och eftersom jag ska sjunga solo är jag sjukt nervös!)
18.30 träna

och på tisdag ska jag efter skolan ha en mattekväll/träningsövernattning med två vänner
på onsdagen ska jag julshoppa och sen sovar johan här
på torsdagen skola och träna med en vän
fredag skola och alla tjejer från klassen ska mysa hemma hos A.
lördag julshoppa och vara med johan, kanske badminton
söndagen ägnar jag åt johan, plugg och simning.

nu har ni minsann koll på mig, puss så länge
ps. på jullovet blire uppdatering så att det bara skriker om det

nu kom jag på en till sak; jag ska sköta skolans café hela veckan också!!
dags att ta fram kalendern och börja planera..........gash

going to the globe


förutom att jag vaknade upp bredvid pojkvännen imorse så har det här varit en riktig otursdag. han inte träna till prov, ont i magen och utelåst plus att jag råka ta hem jennies väska istället för min. ha ha.

imorgon är det på med klacksskor och klänning, jag och mysan sticker till idol finalen i stockholm. det kommer bli helt galet bra.

i helgen väntar det bandy match, fifa kväll med vänner, hänga med johan och lucia träning.

time after time

Lying in my bed I hear the clock tick,
And think of you
Turning in circles confusion
Is nothing new
Flashback to warm nights
Almost left behind
Suitcase of memories,
Time after

Sometimes you picture me
I'm walking too far ahead
You're calling to me, I can't hear
What you have said
And you say go slow
I fall behind
The second hand unwinds

If you're lost you can look and you will find me
Time after time
If you fall I will catch you I'll be waiting
Time after time
If you fall I will catch you I'll be waiting
Time after time
Time after time

After your picture fades and darkness has
Turned to grey
Watching through windows I´m wondering
If you´re OK
And you say go slow
I fall behind
The drum beats out of time

If you're lost you can look and you will find me
Time after time
If you fall I will catch you I'll be waiting
Time after time
If you fall I will catch you I'll be waiting
Time after time
Time after time

what hurts the most


idag har jag bara fått prioritera bort allt roligt och bara satsat på plugget, spenderade några timmar på gymmet dock men de behövde jag för att kunna koncentrera mig. det här är en riktig stress vecka, men jag får skylla mig själv för de är mitt fel eftersom jag vill hinna med allt viktigt men ändå göra roliga saker.
det är lucia tåg, födelsedagskalas, övningsskörning, idol i globen, träning, en massa prov, haha jag kommer gå in i väggen. det värsta är att jag vet att en likadan vecka väntar igen efter denna vecka. puhh,
men nu ska jag sluta klaga och fortsätta stressveckan, ville bara in och säga att de inte blir mycket till läsning här för er. men hoppas allt är bra med er, var rädda om er. lov£

♥ Dag 9 – Min tro.


jag är inte kristen och jag tror egentligen inte på något alls. att en gud skulle lyckas ha skapat allt är för mig helt galet tänkt. jag tror på big bang och allt som har med den att göra. och när vi dör tror jag att våra kroppar bidrar till näringen i jorden och därifrån skapas nytt liv, en blomma, rådjuret äter blomman, människan äter rådjuret, ja ni förstår man blir en ny bit av någonting. om jag var tvungen att tro på något skulle jag välja buddhism eftersom det är så häftigt dem tänker. att man lyckas hitta till sitt inre genom att göra lite sköna rörelser och så vidare...

sweet home


det finaste med julen är nog alla dessa stjärnor i alla storlekar...

the last song



emma och jag sitter och mummsar på cheezballs och är helt vettskrämda efter alla hajattacker, snart åker jag iväg på lucia träning, får se hur det går. känns som att det är lördag...

♥ Dag 8 – Ett ögonblick.



jag och min syrra körde ner bilen till hästhagen, båda satt tysta när vi åkte den korta sträckan. vi skulle bara lämna vatten till hästarna. när vi kom fram ringer telefonen. min syster svarar jag hör mammas röst, utan att ens orka lyssna eller kolla vet jag, min mormor har dött. tårarna börjar rinna nerför våra kinder, vi kramar om varandra länge. till slut sätter vi oss upp, vi inser att det är dags att vandra vidare...

det var en gång...


före...





efter...

bildbomb


♥ Dag 7 – Min bästa vän.


min bästa vän heter My. Vi har känt varandra i 5 år nu. jag beundrar vårat starka band som vi har till varandra. för vi är helt olika som personer, vi har nästan ingenting gemensamt men ändå klickar vi som smör. vi brukar inte nöja oss med att ligga hemma och dega när vi väl träffas utan vi hittar alltid på något galet och göra, tack vare det har vi många roliga minnen tillsammans. vi har redan hunnit vara på Malta bara hon och jag i 3 veckor och det var en riktig prövning för våran starka vänskap, men det klarade vi lätt. vi går på samma skola, men våra liv vill inte riktigt vara timeade med varandra. men att se henne i matsalen med 100 meters avstånd kan jag trots det se exakt hur hon mår. my är en människa som aldrig tänker ont om andra människor. och jag beundrar henne starkt. hon är så självsäker och tack vare det, får jag på något sätt också bättre självkänsla genom henne. när vi har det jobbigt känns det som att det är hon och jag mot världen. my älskar att fota, och hon gillar det inte bara utan hon är också väldigt duktig och jag är jätte stolt över henne. sen har hon varit tillsammans med hennes kille mer än två år nu och jag är jätte glad för hennes skull.
något säger mig att vi alltid kommer vara bästa vänner, för vad skulle kunna lyckas få oss att släppa varandra...

our song


killen min drog nyss iväg på fest och jag har hunnit kasta mig in i duschen innan min vän kommer hit, vi tänkte bl.a baka pepparkakshus. lyckas vi, lovar jag bilder.
ha en fin lördag!

♥ Dag 6 – Min dag.



idag kommer jag ha fullt upp så ni får reda på allt innan dagen är slut...
idag kommer jag ha ätit en god frukost, tagit bussen till skolan. julpysslat där och tränat med luciatåget på alla sånger hela dagen.
vid ett åker jag och tjejerna och gymmar, sen ska jag möta upp johan. på kvällen ska vi laga sushi och ha en riktig teve kväll, idol, cirkus möller och så tänkte vi se paranormal activity 2. hoppas ni får en lika fin dag, puss <3

lov£


♥ Dag 5 – Vad är kärlek.


jag skulle kunna skriva ett väldigt långt inlägg om vad kärlek är men det har jag ingen lust med, så här får ni det kortfattat om vad kärlek är för mig:
kärlek är något man inte kan leva utan. alla får kärlek lite här och var, men det är verkligen något som inte går att köpas för pengar. det är inte alltid samma sorts kärlek som man fyller upp hjärtat med, utan de är skillnad på kärleken som man har till sina vänner, som man har till sin familj och som man har till sin kille eller varför inte sin katt. utan kärlek tror jag att man blir sjuk, helt enkelt tror jag att alla måste ha kärlek för att orka leva. det finns dåliga sidor med kärlek men dem sidorna måste finnas för att man ska kunna ta tillvara på allt det som är bra med kärleken.

when you say nothing at all


efter jag kom hem från stan liknade jag mer eller mindre en jordgubbe, så tog en kik på termometern de stod -20. nu börjar det alltså, bara för mig att börja drömma mig framåt i livet då jag lätt kommer befinna mig i ett varmt land hela året runt.

take it off



är helt slutkörd just nu. imorgon är vi lediga och jag har inte bokat upp nått alls. jag tänkte bara ta en riktig sovmorgon, göra lite ärenden, städa och plugga. precis vad jag behöver. snart börjar bonde söker fru, jag och vilma sitter bänkade i soffan och vi stannar nog här ett bra tag till.

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.


Idag har jag käkat gröt till frukost.
3 bitar av en kladdkaka från cafet i skolan.
Mexicosoppa.
Broccoli gratäng.

ingen lussebulle


min katt kom inte med i tidningen. de gjorde dem katterna har ovanför, förstår inte riktigt hur dem tänker för kolla på min katt på den översta bilden...